В окупованому Маріуполі путінські найманці постійно чинять тиск на місцеве населення, змушуючи виконувати їхні вказівки. Так, нещодавно вони вирішили з’ясувати – скільки українців там проживає, провівши так званий перепис населення.

Як повідомляють у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, наразі в Маріуполі під час процедури «перепису населення» окупанти вимагають у людей документи, що посвідчують особу, а також проходження процедури дактилоскопії – фіксації відбитків пальців. Орки категорично заборонили місцевим жителям залишати місто. Одночасно тут постійно працює декілька знімальних груп російських пропагандистських телеканалів, які мають завдання продемонструвати «налагодження мирного життя».

А ще вони взялися «покращувати сервіс ритуальних послуг» в окупованому місті, бо, на їхню думку, це непоганий спосіб підзаробити. Тож тепер маріупольцям пропонують організувати похоронну процедуру за кругленьку суму.

Зараз ситуація із платоспроможністю місцевого населення вкрай складна, в Маріуполі постійно зростають ціни на товари та послуги. От, наприклад, вартість півторалітрової пляшки води складає майже 100 гривень, кілограма свинини – аж 600 гривень.

І в доповнення до цього, в місті запрацювали приватні похоронні команди з рф. Ціна їхніх «послуг» – 10000 гривень за одне поховання.