«Сьогодні ви, наші захисники і захисниці, є прикладом мужності, рішучості та незламності для всього світу! Діти тепер граються не в супергероїв, а в українських воїнів! Це саме ви підняли нашу націю на новий рівень серед націй інших! Вітати зі святом тих, кому завдячуєш життям, дуже банально. Привітаємо один одного із найбільш очікуваним днем – Днем Перемоги. А сьогодні – просто щире і велике ДЯКУЮ!

    Історія України повна боротьби. Війна триває не 8 місяців, не 8 років, і навіть не 80 років. Наша війна триває віки, і ворог один і той самий. Ворог, що завжди хотів знищити українців як націю.
    Вранці поклали квіти до пам’ятників Героям різних поколінь, що віддали життя за Україну.
    Помолилися за душі полеглих на сучасній війні.
    Біля кінотеатру ім. Т. Г. Шевченка кожен міг глянути в очі Героям – там розгорнули виставку фото незламних воїнів Азову «Янголи Маріуполя».
    Разом з тим відкрили інформаційну фотовиставку до 80-ліття створення УПА в музеї фотомистецтва.
    В центрі міста відбувся флешмоб «Червона калина», в якому взяла участь понад сотня хористів з наших хорових колективів.
    Відкрили пластовий центр.
    У с. Олешин встановили пам’ятник на честь комбата Андрія Гергета та всіх полеглих воїнів. Тут же посадили сквер Героїв та встановили Літопис Героїв.
    9 захисників отримали відзнаку громади «Воля та мужність», ще 70 – грамоти та подарунки.
    Знаю, що багато найдостойніших зараз на передовій. Їх нагороди ще попереду, а найкращі вітання – пожертва на ЗСУ, щоби усі вони повернулися додому живими!
    Слава Українським Воїнам!
    Слава Україні!», - зазначив міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.