У Хмельницькому презентували проєкт «Разом!» від «Культурного десанту». Проєкт має за мету підтримати мешканців деокупованих міст України. В рамках проєкту хмельничани можуть допомогти потрібними речами мешканцям деокупованого Ізюму. Збір речей відбуватиметься в кінотеатрі ім. Т. Шевченка і триватиме до 10 листопада. Це буде перша хвиля збору, адже Хмельницький й надалі підтримуватиме мешканців деокупованих міст.

В школі мистецтв відбувся брифінг, під час якого Коля Сєрга та Саша Чемеров, презентували проєкти «Культурного десанту». Це об’єднання відомих митців, які роблять свій внесок в спільну перемогу України. На рахунку «Культурного десанту» близько 400 концертів на лінії фронту, у військових госпіталях, в частинах рятувальників, деокупованих містах.
    «Ми мріємо, аби люди з центру та заходу країни були ближчими до людей з деокупованих територій: підтримували найнеобхіднішим та ділились теплом з тими, хто зазнав стільки горя в окупації», — зазначив очільник «Культурного десанту» Коля Сєрга.
У рамках проєкту «Разом!» «Культурний десант» за сприяння Хмельницької міської ради будуть збирати для жителів деокупованих територій речі першої необхідності:
- велосипеди - це єдиний доступний вид транспорту для людей на деокупованих територіях;
- мобільні телефони, адже у багатьох людей немає зв’язку;
- теплі речі: ковдри, грілки, спальники, хімічні грілки, туристичні горілки і примуси - все, що допоможе пережити зиму;
- музичні інструменти, бо музика допомагає внутрішньому світу вийти назовні, щоби змінити зовнішній;
- українські книги та журнали, адже, пам’ятаємо, як важливо підтримувати наших людей і завдяки культурі.
    «Хмельницькому не в новинку допомагати іншим містам. Ми направляли гуманітарні вантажі до Бучі, Ірпеня, Охтирки та інших міст, наші комунальники їздили до Чернігова, де відновлювали житловий фонд, але допомога деокупованим містам є надзвичайно важливою. Хмельницький готовий долучитися і до культурного десанту, і до комунального десанту, який допомагатиме цим містам відновлюватися. Ті речі, які для нас є буденними, для міст, які побували в окупації, є надзвичайно важливими, адже там є потреба як інструментах, так і в робітниках, які зможуть відновлювати комунальну сферу. Плануємо найближчим часом відправити комунальний десант до одного із деокупованих міст. Великою українською родиною ми зможемо допомогти цим населеним пунктам відновитися», - зазначив заступник міського голови Микола Ваврищук.
Також організатори проєкту закликають докладати до речей листівки з координатами та розповідями про передані речі, адже це дасть можливість зав’язати спілкування і таким чином поєднати українців.
В рамках проєкту міста з центру та заходу України отримають статус міст-друзів деокупованих міст: Куп’янська, Балаклії, Ізюму, Вовчанська та інших. Окрім Хмельницького, представники «Культурного десанту» відвідають також Вінницю, Рівне, Житомир.
Також в рамках презентації проєкту біля ТЦ «Дитячий світ» відбувся концерт від представників «Культурного десанту».