Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко: «Уперше з часу відновлення незалежності України відбувається відкриття новозбудованого пункту пропуску (ПП) через державний кордон: на українсько-румунському державному кордоні в межах ділянки Чернівецької області відсьогодні починає роботу автомобільний пункт пропуску «Красноїльськ».

Тимошенко пояснив, що початок роботи цього ПП полегшить перетин кордону для громадян України та дасть змогу створити додаткові робочі місця, а також створить можливість розвантажити єдиний на Буковині ПП на кордоні з Румунією – Порубне, де, за його словами, черга з вантажівок інколи могла сягати десятків кілометрів.
Заступник очільника ОП розповів, що «Красноїльськ» зможе на добу пропускати 2000 громадян, 10 автобусів та 490 автомобілів, а згодом стане повноцінним вантажним пунктом пропуску.
Він уточнив, що питання щодо створення необхідних інфраструктурних умов для автомобільного сполучення, у тому числі вантажного, понад 3,5 т, вже обговорюється із румунськими колегами.
Тимошенко додав, що у відкритті нового пропускного пункту взяли участь Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Прем’єр-міністр Румунії Ніколає Чуке.
Водночас він поінформував, що вже на 85% готовий і міжнародний пункт пропуску «Дяківці» на кордоні з Румунією, до кінця року планується завершити виконання робіт.
Як повідомляв Укрінформ, АТ «Укрзалізниця» здійснило перший пробний заїзд на відновленій ділянці Рахів-Ділове-Валя-Вішеулуй (Румунія). Незабаром маршрут функціонуватиме у повноцінному режимі.