У Броварах на Київщині у середу, 18 січня, впав гелікоптер поблизу дитсадка. Як повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко, розбився гвинтокрил ДСНС. Точна кількість жертв трагедії встановлюється.
Вертоліт впав поряд з дитячим садком на вулиці Петлюри приблизно о 08:20. За словами спікера Повітряних сил Юрія Ігната, йдеться про гелікоптер Super Puma, який свого часу поставили французькі партнери. Внаслідок потужного вибуху спалахнула пожежа, пошкодження отримали будівля садка та один з довколишніх багатоквартирних будинків. Як повідомили в ДСНС, 09:06 пожежу в будівлі локалізували, о 09:28 — ліквідували. 
 Заступник директора з хірургічної роботи однієї з лікарень Броварів Володимир Андрієць розповів Суспільному, що до їхнього медзакладу доправили 23 постраждалих: 13 дорослих і 10 дітей. Переважна більшість пацієнтів — з опіковими ураженнями, всі були стабілізовані. Десятьох травмованих перевели в опіковий центр у Київ. Частині пацієнтів надали амбулаторну допомогу. П’ятеро постраждалих — у тяжкому стані, серед них троє дітей і двоє дорослих. У решти потерпілих — середній, легкий стан травм. Усі, хто в тяжкому стані, відправили в опіковий центр, зазначив лікар.
Президент України підтвердив, що серед жертв аварії — міністр внутрішніх справ України хмельничанин Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович, заступник керівника Патронатної служби МВС хмельничанка Тетяна Шутяк, начальник управління забезпечення захисту Департаменту внутрішньої безпеки НПУ підполковник поліції Михайло Павлушко, провідний інспектор Департаменту комунікації МВС, учасник бойових дій  Микола Анацький, командир повітряного судна - інструктор авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах Олександр Василенко, пілот авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах Костянтин Коваленко, бортовий механік авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах прапорщик служби цивільного захисту Іван Касьянов.
Очільник МВС та його колеги летіли до Харкова. Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимир Тимошко. 
 
СБУ розпочала провадження щодо падіння гелікоптера у Броварах: розглядається декілька версій серед яких:
▪️ порушення правил польоту;
▪️ технічна несправність гелікоптера;
▪️ умисні дії щодо знищення транспортного засобу.
Співробітники СБУ проводять комплекс слідчо-оперативних заходів, щоб встановити всі причинно-наслідкові зв’язки і деталі трагедії.
 
Згідно розпорядження Кабінет міністрів України від 18 січня 2023 року № 39-р відповідно до пункту 3 статті 121 Закону України “Про правовий режим воєнного стану” та виходячи з принципу безперервності влади і необхідності забезпечення управління в системі органів внутрішніх справ в умовах воєнного стану:
— призначити Клименка Ігоря Володимировича заступником Міністра внутрішніх справ України – Головою Національної поліції України;
— покласти тимчасово на заступника Міністра внутрішніх справ України – Голову Національної поліції України Клименка Ігоря Володимировича виконання обов’язків Міністра внутрішніх справ України.
Взяти до відома, що грошове забезпечення Клименка І. В. визначається виключно відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2015 р. № 988 “Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції” (Офіційний вісник України, 2015 р., № 96, ст. 3281).