Від початку повномасштабної війни в Україні жителі Баварії неодноразово підтримували кам’янчан — передавали вантажі для поранених військових, переселенців, дітей. Ось і днями до міста над Смотричем завітала делегація з Німеччини. І знову не з порожніми руками. Представники організації Bad Brückenau hilft e. V. привезли для рятувальних служб громади  спеціальний пожежний автомобіль, укомплектований різним начинням. Для відділення невідкладної допомоги міської лікарні, де відновлюються також наші воїни, — апарат УЗД, пральну і сушильну машини, медикаменти і перев’язувальні матеріали тощо. А навчально-реабілітаційний центр від німецьких друзів отримав багатофункціональне ліжко для реабілітації, подарунки, теплі дитячі речі, зв’язані руками небайдужих баварців.

Від імені кам’янчан міський голова Михайло Посітко висловив щиру вдячність меру міста Бад-Брюккенау Jochen Vogel за дружбу і підтримку, керівникам фонду Dirk Stumpe, логістичної компанії Christian Wirth, волонтерам Себастьяну Кіппесу, П’єру Воршечу за такі волонтерські візити з допомогою до Кам’янця, кожному баварцю — за донат. Окрема вдячність і кам’янчанці Ользі Брунько та її чоловіку, саме завдяки яким з’явилась і постійно розвивається дружба та співпраця із благодійною організацією, між громадами Кам’янця-Подільського та Баварії.
Як зазначив Михайло Володимирович, те, що Німеччина єдина з Україною у цій важкій боротьбі, — для нас дуже важливо. У такий складний час, але з такою величезною і світлою підтримкою, віримо в перемогу!