Як повідомили в ГУ ДСНС у Хмельницькій області 6 лютого на річці Вовк у крижану пастку втрапили двоє чоловіків. Одного вдалося врятувати, інший — загинув.

Рятувальники 15-ї державної пожежно-рятувальної частини Летичева, які прибули за тривожним викликом, виявили обох бідолах у воді. Дістатися до них було вкрай важко – річка пронизана течіями, що ускладнювало рятувальну роботу.
“Як з’ясувалось на місці, один чоловік рукою тримався за перевернутий човен та тримав свого товариша. Проте той вже був майже повністю під водою й ознак життя не подавав”, – розповіли в ДСНС.
Чоловіків доправили до берега: у 53-річного рибалки констатували смерть, його 58-річного товариша вдалося врятувати та доставити в лікарню.
Рятувальники додають, що за збігом обставин цього дня на річці Вовк рибалили до пів сотні людей, але всі вони розмістилися поблизу берега. Натомість двоє знайомих вирушили набагато далі та саме у тому місці, де, вочевидь, й проходила течія та лід був хитким.
Надзвичайники вкотре нагадують: погода не сприяє замерзанню води, тому крига на річках та озерах ненадійна. Не варто випробовувати долю та всупереч здоровому глузду сподіватися на випадок, слід обережно ставитись до зимової риболовлі.