Із 2014 року наші добровольці боронять рубежі України від кривавого окупанта. Безстрашні, вольові та відважні воїни, які з честю виконують громадянський обов’язок – захищати свою рідну землю. А з початку повномасштабного вторгнення рашистів наші Герої, не чекаючи повісток, взявши до рук зброю, продовжують нищити ворога, виборюючи свободу для своєї Батьківщини та майбутніх поколінь.

«День добровольця – не свято, а привід ще раз подякувати людям, чиєю мужністю вже 9 років захоплюється весь світ. Людям, які стали кісткою в горлі ворогу, які зламали його плани. Наші добровольці – феномен, який вражає!» – наголосив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, звертаючись до добровольців-хмельничан на неформальній зустрічі в приміщенні міської ради. За чаєм обговорили воєнні будні, потреби військових, а 30 добровольців отримали відзнаки «Воля та мужність», подарунки, матеріальну підтримку з нагоди Дня українського добровольця.
«Рік тому я вперше чітко зрозумів, що ми вистоїмо, коли побачив величезну чергу під військкоматом. Старші чоловіки, юні хлопці, дівчата. Ніхто не силував тих людей ставати на захист України.  Знаю, що декого з тієї черги вже нема серед живих. Я вдячний кожному, хто з доброї волі одягнув військову форму, взяв у руки зброю і пішов захищати наших дітей і українське майбутнє».
Олександр Сергійович також наголосив, що і ми маємо бути готові тепер так само з доброї волі підставити плече цим відважним людям.
«Немає людей, народжених для війни, але є народжені з честю захищати своє! – сказав він і додав: – Достойних значно більше. Пишаюся!
Тримаймо стрій!»