Повномасштабна війна в Україні, безсумнівно, змусила наших дітей значно подорослішати, бо замість звичних ігор і забав вони у вільний від навчання час активно волонтерять. І результати їхньої кропіткої роботи почасти вражають, бо їм, як виявилося, під силу реалізувати навіть найсміливіші ідеї.

Так, протягом двох місяців колектив Хмельницької дитячо-юнацької спортивної школи №3 разом із вихованцями та батьками збирав кошти на придбання автомобіля для українських захисників. Для цього організували різноманітні спортивні змагання, де учасники випробовували власні сили та донатили* на автомобіль.
Отож за присутності представників міської влади відбулася зворушлива подія для спортивної родини ДЮСШ №3 – передача автомобіля для сил спеціальних операцій ЗСУ, який відправиться виконувати бойові завдання в найгарячіші точки.
Важливо також наголосити, що Благодійний фонд «Волонтери Поділля» теж долучився до акції і допоміг у придбанні й технічному обслуговуванні автомобіля.

* Задонатити — молодіжний сленг, означає пожертвування. Як і більшість жаргонізмів, цей сленг є англіцизмом. Походить від donate (жертвувати, дарувати). Термін набув широкого застосування і закріпився в значенні купити що-небудь.