На Вербну неділю, 9 квітня, активісти міста над Смотричем зажадали передати ПЦУ ключі від собору Олександра Невського (УПЦ мп), сталися сутички, повідомило місцеве видання “КОД Кам’янця”.

“Під час учорашніх зборів громада Кам’янця-Подільського висловилася за перехід собору Олександра Невського до ПЦУ, але ключі від храму священики не віддають і ревізійну комісію до приміщення не впускають”, - йдеться в повідомленні в телеграм-каналі видання.
Увечері в неділю біля собору сталися сутички. Активісти та парафіяни залишилися на території собору на ніч.
Місцеві правоохоронці звернулися до присутніх із проханням діяти правомірно. Зазначають, що в поліції зареєстровано кілька звернень за останні два дні і за ними проводять перевірку.

Не обійшлося без сутичок напередодні Вербної неділі у громаді Шепетівки, яка вирішила поставити крапку в протистоянні навколо Свято-Михайлівського собору. Попри рішення громади 7 травня 2022 року про перехід собору в лоно ПЦУ, представники московського патріархату всіляко перешкоджали передачі ключів від храму. Тому шепетівчани прийшли підтвердити свій вибір. Спочатку собор був зачинений, і громаду туди не пускали. Однак, врешті-решт, фактично штурмом громаді вдалося зайти всередину і приєднати Свято-Михайлівський кафедральний собор до ПЦУ.