Вже понад рік ми, українці, гуртуємось у підтримці та допомозі захисникам рідної землі та тим, кого зачепила ворожа навала. І надзвичайно приємно, коли за кожну добру справу лунають слова вдячності.

 

Командування військових частин висловлюють щиру подяку учнівській молоді, педагогічним колективам і технічним працівникам Кузьминського ліцею, Михайловецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Радісненської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Щиборівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та всім небайдужим мешканцям громади за непосильну і таку потрібну допомогу в цей непростий для України час. За виручені кошти зі шкільних благодійних ярмарків закуплено запчастини та шини до автомобільного транспорту (бусів, позашляховиків), акумуляторні батареї для важкої техніки, зарядні пристрої для дронів, укомплектовано та відправлено медичні рюкзаки натовського зразка, в склад яких входять кровоспинні та знеболювальні засоби, перев’язувальні матеріали, турнікети, препарати для знезараження води й інші необхідні медикаменти. Вміст таких рюкзаків дозволяє, при потребі, здійснити першочергове операційне втручання, завдяки чому вже вдалося врятувати життя не одному десятку воїнів.

За підтримки іноземних інвесторів, спонсорів, благодійних спеціалізованих фондів для захисників придбано товари господарського призначення (плівка для будівництва укриттів, цвяхи, шурупи, інструменти, дошки, теплоізоляційні матеріали), здійснено закупівлю військової амуніції (захисні каски, військове розвантаження, рукавиці, окуляри, дрони, тепловізори, плитоноски, маскувальні сітки, форма), забезпечено доставку гуманітарної допомоги бійцям, які боронить країну від агресора.
Окрім того, завдяки клопіткій праці школярів, освітян, вмілих господинь громади, волонтерів захисники отримали чимало продуктів швидкого приготування та тривалого зберігання, готові страви, солодку випічку та хлібобулочні вироби.
Зауважимо, що жителі Щиборівської громади спільними зусиллями продовжують щоденно здійснювати волонтерську діяльність, адже потреби військових, зважаючи на те, що ситуація на фронті залишається загостреною, звичайно, не вичерпуються.
Щиросердечна вдячність усім, хто долучається до благодійності, завдяки вам наші військовослужбовці відчувають турботу та підтримку у забезпеченні всім необхідним для боротьби з жорстоким агресором.