Нещастя спіткало дві пасіки випускників Практичної школи бджільництва, які були розміщені в с. Погреби Київської області. Внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС за кілька годин рівень води в місці розміщення пасік досягнув 1,5 метра.

Були затоплені вулики з бджолосім’ями, запасні корпуси, суш і навощені на новий сезон рамки. На човнах пасічники намагалися рятувати бджіл: складали вулики один на одного, щоб виграти час і дати шанс врятуватися тим бджолам, що знаходилися над рівнем води. На жаль, вдалося врятувати близько 50% однієї пасіки, а друга загинула повністю.
Незважаючи, що в Україні війна, ми повинні дбати про мир, про життя, один про одного. Пасічники вибрані серед людей, щоб дбати про бджіл, бо в них наше життя. Ми разом можемо підтримати наших хлопців-пасічників, щоб в їх вулики повернулося крилате життя, щоб разом з нами вони раділи запашному цвіту і вдихали аромат медозбору.
Якщо у Вас є можливість і бажання допомогти відновити втрачену пасіку – робіть відводки та даруйте хлопцям! Хто хоче допомогти пишіть у месенджер Практичної школи бджільництва на сайті Facebook.