«Контінентал Фармерз Груп» підтримує армію і волонтерів.

Ремонт доріг, облаштування вуличного освітлення, підтримка медичних проєктів і допомога закладам освіти — це лише частина з переліку справ, до яких долучилася «Контінентал Фармерз Груп» на території Красилівської громади протягом кількох років. Ми вирішили підсумувати результати партнерства агрохолдингу та жителів Красилівщини.

Як зазначає менеджер з питань регіонального розвитку кластера «Полісся» «Контінентал Фармерз Груп» Олександр Сичук, щороку агрохолдинг виділяє гроші на соціальний розвиток населених пунктів ОТГ. Так, упродовж 2020-2022 років розмір соціальних інвестицій, перерахованих Красилівській міській ОТГ, перевищив 749 тисяч гривень. Про критичні питання в Компанії дізнаються завдяки тісній комунікації з місцевою владою, пайовиками, жителями села. Співпрацю вибудовували тривалий час, тому результати спільної діяльності — втішні. Так, вдалим для втілення проєктів видався 2020 рік.
«За нашої допомоги встановили теплу підлогу в Свято-Покровській церкві, що в Чепелівці. У цьому ж селі подбали про вуличне освітлення. У сусідній Веселівці посприяли з ямковим ремонтом дороги. Також придбали для місцевих насос, аби вирішити проблему з водопостачанням. Загалом на реалізацію вищезазначених потреб у 2020 році ми скерували 160,7 тисячі гривень», — розповідає Олександр Сичук.
Оскільки 2020-го в Україні оголосили загальнонаціональний карантин через коронавірус, Компанія опікувалася медиками, які перебували в зоні ризику. Для лікарів Красилівської центральної районної лікарні аграрії придбали сотню комплектів індивідуального захисту.
Пригадує Олександр Сичук і реалізацію ще одного проєкту в медичній сфері — під назвою «Клініка на колесах». У його рамках діти та дорослі з Чепелівки мали змогу пройти безплатне обстеження в медиків. Агрохолдинг долучився до співфінансування цієї ініціативи й скерував понад 37,8 тисячі гривень.
«У нас із громадою завжди було взаєморозуміння. Стараємося втілювати задуми, які покращать життя кожного жителя населеного пункту, — зазначає Олександр Сичук. — Частина проєктів пов’язана з інфраструктурою чи благоустроєм, бо кожен українець хоче бачити своє село чи містечко гарним, чистим, охайним. Пригадую, долучалися до встановлення вуличного освітлення в селах Берегелі та Пашутинці. Виділяли гроші на ремонт фонтана в красилівському сквері Героїв Майдану. А кілька років тому співфінансували капремонт дороги в Чепелівці. Приємно бачити ці результати й сьогодні, знати що допомога — якісна, ефективна, а асфальтоване покриття прослужить роки».
У 2021 році в рамках конкурсу «Баскетбольний Континент», який реалізує Компанія, закупили та передали Чепелівському та Веселівському старостинському округу баскетбольні щити, волейбольні сітки та м’ячі. Таким чином «Контінентал» дбає про популяризацію спорту серед юнацтва. З розгортанням повномасштабного наступу почалася нова сторінка співпраці Компанії та ОТГ. Адже перед Красилівською громадою постали нові виклики — подбати про військових і забезпечити їх найнеобхіднішим. Також важливо було максимально убезпечити від ворожих атак цивільних, особливо дітей.
«З початку активної війни ми скерували за напрямком “Армія” для Красилівської громади 107,2 тисячі гривень. Гроші, зокрема, виділяли на закупівлю пального, акумуляторів, шин, генератори для ЗСУ, бензопил. Забезпечували необхідним і тероборону», — каже Олександр Сичук.
Ще одна сфера реалізації коштів — освітня. До активної війни Компанія всіляко допомагала місцевим навчальним закладам, це продовжилося й після 24 лютого 2022 року. Зокрема, аграріїв попросили допомогти з облаштуванням укриття для дошкільнят та учнів у Чепелівці. Також «Контінентал» профінансував купівлю електрообладнання, обігрівача й мотокоси.
«Контінентал Фармерз Груп» завжди відгукується на наші прохання щодо покращення умов для навчання і виховання дітей, — каже директорка Чепелівської гімназії імені Петра Шемчука Світлана Островська. — Наші партнери сприяють у всьому: від упорядкування території та забезпечення харчами вихованців — до заміни електропроводки в приміщеннях».
Окремо директорка навчального закладу вдячна агрохолдингу за підтримку доброчинних ініціатив. Адже на базі гімназії діє потужний волонтерський осередок — тут плетуть маскувальні сітки, виготовляють окопні свічки й готують домашні смаколики для воїнів. Зазначимо, що на інгредієнти для гостинців військовим Компанія торік скерувала 59,8  тисячі гривень.
У «Контінентал» переконані: спільні добрі справи наближають перемогу над ворогом. І зовсім скоро аграрії разом із жителями громади обмірковуватимуть нові проєкти, але вже під мирним небом і без сигналів повітряної тривоги.