Війна триває вже понад рік, вона забирає життя, руйнує долі. Але навіть там, де бойові дії вже згасли, де не чутно розривів снарядів, війна залишила по собі страшні «сюрпризи». За офіційними даними, майже 30 відсотків території України залишаються замінованими. Це неабияка небезпека як для військових, так і для мирних жителів.

І щоб ліквідувати її, потрібні активні дії. Чи не щодня представники Державної служби з надзвичайних ситуацій займаються знешкодженням мін, нерозірваних снарядів та інших вибухонебезпечних предметів. Наражаючи своє життя на небезпеку, наші рятувальники самовіддано працюють у різних куточках держави.
Не залишаються осторонь і хмельницькі рятувальники, які у складі пожежно-рятувальних загонів проводять розмінування на східному напрямку. Це, зрозуміло, надзвичайно небезпечна робота, що потребує захисту відповідного рівня. Саме тому волонтерська організація «Українська команда» забезпечує наших рятувальників індивідуальними бронежилетами четвертого класу захисту, що значно знижують імовірність ураження уламками від вибухових пристроїв.

Так, минулого тижня ДСНС у Хмельницькій області отримало від голови організації Олександра Буханевича 60 бронежилетів, а загалом рятувальникам вже передали понад 120 одиниць захисту.
«Із перших днів війни наш волонтерський штаб робить усе можливе, аби допомогти військовим, лікарям, працівникам правоохоронних органів для того, щоб якнайшвидше наблизити нашу Перемогу. Ось і зараз оперативно відреагували на запит Державної служби з надзвичайних ситуацій та змогли забезпечити потребу в бронежилетах. Попереду ще багато роботи, але я переконаний, що спільними зусиллями ми здолаємо ворога та відновимо країну», — наголосив Олександр Буханевич.
А наші відважні рятувальники застерігають, аби кожен із нас не забував про правила безпеки, був уважним, адже війна триває, і її наслідки супроводжуватимуть наше життя ще не один рік.