У рамках ініціативи діти вивчають основи агрономії, технології землеробства та вже другий рік поспіль здобувають досвід у волонтерстві. Адже з вирощених учасниками проєкту овочів готують сухі борщі, а з лікарських трав формують чай для українських захисників.

Учасники «Розумного городу» цьогоріч вирощуватимуть уже традиційні овочі борщового набору: буряк, капусту, моркву, цибулю й перець. Серед лікарських трав — мальву та нагідки. Вперше збиратимуть урожай арахісу, який планують додавати до енергетичних батончиків і гарбузів, з яких готуватимуть цукати.
У попередні сезони проєкт залучав дітей із сільської місцевості, та цього року «Розумний город» підтримала одна зі шкіл Тернополя — тут вирощуватимуть мікрозелень. За підтримки «Контінентал» у навчальному закладі облаштовують спеціальну установку з автоматичним поливом та освітленням.
Загалом до проєкту доєдналися понад 150 дітей з Тернопільської, Хмельницької та Львівської областей. «Контінентал» забезпечує учасників насінням, матеріалами для вирощування, а також надає агрономічний супровід. Окрім того, Компанія знаходить місця переробки вирощеного врожаю та допомагає доставляти готову продукцію захисникам України.
Цьогоріч «Розумний город» не лише розширив свою географію, а й залучив партнерів: проєкт підтримало Посольство Королівства Нідерландів та компанії-виробники насіння і добрив.