У Хмельницькій обласній філармонії відкрилася фотовиставка «Прикордонники і прикордонниці: сім’я і війна». Експозицію приурочено до Дня матері та Дня батька, які незабаром відзначатимуться в Україні.

Захід провели з метою привернення уваги суспільства до сміливості та хоробрості прикордонників та прикордонниць у відсічі збройної агресії росії проти України, а також руйнації гендерних стереотипів щодо ролей жінки та чоловіка у вихованні дітей та захисті Батьківщини. На знімках - прикордонники та прикордонниці, які пліч-о-пліч боронять Україну, дві найважливіші сторони їх життя – сім’я та професія.

«Цей проєкт про надію, віру, вірність і безмежну любов. Усі герої та героїні, які брали участь у цьому фотопроєкті стояли і стоять на захисті нашої незламної України. Всіх їх чекали та чекають вдома їхні рідні, близькі, дружини, чоловіки, а головне – діти», – розповіла помічниця Голови Державної прикордонної служби України з гендерних питань полковник Олеся Клименко.

Крім того, під час заходу, виступили прикордонники, які першими зустріли ворога у 2014-му та в лютому 2022-го. Захисники та захисниці розповіли про власний досвід поєднання професійних та сімейних обов’язків, у томі числі й під час війни.

Також, фотовиставку проведуть у Чернівцях, Черкасах, Одесі та Києві. Ідея створення фотовиставки належить Державній прикордонній службі України. Матеріали підготовлено за сприяння громадської організації «Інформаційно-консультативний жіночий центр». Фотографинями проєкту були: Олена Ведмідь, Наталія Прокопчук, Маруся Мазур, Дар’я Циркова, Анна Романіка, Анна Горбенко. Дизайнерка – Оксана Щербакова.