Саме такі заклики вкотре звучать від рятувальників, адже на Хмельниччині лише за добу їм довелося ліквідувати дві пожежі через пустощі дітей з вогнем.

Ясна річ, що постійна допитливість малечі, а також почасти відсутність нагляду з боку дорослих, лежать в основі небезпечних ігор з вогнем. І їхні забави з сірниками чи запальничками нерідко призводять до великої біди. Так, 14 травня в Хмельницькому районі бійці ДСНС двічі мчали на виклики гасити пожежі.
Перше повідомлення теофіпольські вогнеборці отримали опівдні з села Кунча. Там горіли тюки соломи. Вогнем знищено 70 тюків вагою по 20 кілограмів кожен. Лише завдяки професійним діям надзвичайників вдалося запобігти розповсюдженню вогню на розташовану поруч господарчу споруду.
Однак менше пощастило жителям Яхнівців, бо саме туди вже за три години викликали волочиських рятувальників. За попередньою інформацією, палав дах господарчої споруди. Вогнеборці оперативно ліквідували пожежу, проте вогнем пошкоджено покриття, перекриття та стіни будівлі.
Як з’ясувалося, підсумовують у Головному управлінні ДСНС у Хмельницькій області, попередня причина обох цих пожеж спільна – дитячі пустощі з вогнем. Лише дивом вдалося запобігти нещасним випадкам – загибелі дітей!
Тому рятувальники, звертаючись до батьків, наголошують, аби вони не залишали дітей без нагляду, тримали сірники та запальнички в недоступних місцях, контролювали розваги дітей та особистим прикладом навчали їх правилам безпечної поведінки. Бо варто не забувати головного, — життя дітей залежить лише від самих батьків.