Від початку дії нерестової заборони Хмельницькі рибоохоронці здійснили 67 рибоохоронних рейдів та викрили 124 порушення правил рибальства. Складено 66 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням знарядь), 18 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову) та 13 – за ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного світу).

Крім того, оформлено 27 актів безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 47 сіток довжиною 1 815 метрів. На порушників накладено штрафів на суму 6 137 грн. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 152 388 грн. В рамках проведених рибоохоронних заходів у порушників вилучено 18 од. заборонених знарядь лову та два гумових човна. 23 справи передано до суду для притягнення порушників до адміністративної відповідальності.
Під час виконання Плану спільних заходів Хмельницький рибоохоронний патруль спільно з правоохоронцями виявили кримінальні правопорушення:
- р. Хомора, в м. Полонне Шепетівського району. Порушник за допомогою спорядження для підводного плавання здійснював незаконний вилов раків у кількості 208 штук. Вилучено знаряддя лову, водні біоресурси. Сума розрахованого збитку становить 693 056 грн. Порушнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та складено протокол за ст.249 ККУ.
- р. Ушиця, поблизу с. Сокілець, Кам’янець - Подільського району, громадянин займався незаконним виловом водних біоресурсів із гумового човна сітками у кількості 10 одиниць. Порушник виловив 263,3 кг водних біоресурсів, а саме: 365 лящів, 9 судаків звичайних, 1 сазана, 3 сомів європейських, 2 плітки, 6 раків, 1 карася сріблястого, а також 1 вирезуба причорноморського, який занесений до Червоної книги України.
Сума розрахованого збитку становить 687 926 грн. Порушнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та складено протокол за ст.249 ККУ.
Хмельницький рибоохоронний патруль закликає суворо дотримуватись встановлених норм законодавства під час нересту. Адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби. Повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про нерестову заборону можна за телефоном «гарячої лінії»: (068) 384-98-10.