Саме під такою назвою в Деражнянській територіальній громаді відбулося грандіозне дійство для маленьких її жителів. А приурочене воно до важливої дати — 1 червня — Міжнародного дня захисту дітей.

Захистити, подбати, вберегти та, звісно ж, дарувати любов і радісні миті — це ті найважливіші цілі для нас — дорослих, які стануть гарантом щасливого дитинства. Проте, на превеликий жаль, сьогодні багато дітей через жорстоку війну росії позбавлені найважливішого — батьківського тепла. Тому про них потрібно турбуватися не лише у першу чергу, а й постійно. Так, до Дня захисту дітей у Деражні та у всіх старостинських округах громади відбулися надзвичайно теплі і важливі зустрічі її очільника Андрія Ковпака разом із заступником та начальником відділу освіти Євгеном Балігаром із дітьми, які втратили своїх батьків на війні. Долучилися до цього й старости на своїх старостинських округах Деражнянської громади.
А далі маленькі жителі Деражнянської громади разом із батьками та рідними були запрошені на урочистості й святкування Дня захисту дітей. Ясна річ, особливу увагу в громаді приділили запрошеним родинам, які прибули з територій активного ведення бойових дій, та дітям, які втратили батьків у війні.
«Відзначали свято яскраво, енергійно та насичено, — розповідають у Деражнянській міській раді. — Аби маленькі учасники були задоволені та отримали незабутні враження, організатори дійства створили усі умови не лише для відпочинку, а й для прояву творчих здібностей і вмінь кожної дитини. Так, свято супроводжувалось різноманітними конкурсами та розважальними заходами: виступами дитячих колективів і окремих виконавців дитячої школи мистецтв, бібліомайданчиком з книжковими виставками, іграми, вікторинами, розважальним шоу аніматорів, виставками творчих робіт вихованців Деражнянського будинку творчості, майстер-класами з виготовлення сувенірів, художньою майстернею «Малюємо мирну Україну», аквагримом, музичними руханками, розважальними іграми, конкурсами, вікторинами тощо. Програма заходів була різноманітною та насиченою».
Деражнянський міський голова Андрій Ковпак наголосив: «Сьогоднішній день – це насамперед свято радості та одвічної надії, адже саме в дітях ми вбачаємо сенс свого життя, в них втілюємо свої мрії, задля них працюємо, творимо, живемо. Діти були і завжди залишаються нашим найдорожчим скарбом, гордістю і надією держави. Та попри складну ситуацію в країні діти мають право на мирне та щасливе дитинство, сповнене яскравих позитивних емоцій.
Бажаю кожній дитині зростати в мирі та родині, щасливого дитинства.
Дорогі наші дітки, будьте здорові, радісні, мрійте та любіть Україну!».