Коли торік у квітні закладали  капсулу та перший  камінь дев’ятиповерхівки для прикордонників та їхніх сімей, мало хто вірив, що новосілля відбудеться так швидко. Але у  післядень Незалежності України урочисто відкрили першу чергу новобудови. Ордери на квартири  цього дня  отримали 32 сім’ї, з них 12 – учасники   антитерористичної операції.

Вітали щасливих новоселів голова Державної прикордонної служби України генерал-полковник Віктор Назаренко, керівники області та міста, управлінь та відомств, ректор академії Олег Шинкарук. Благих і многих літ бажав священик, провівши спеціальний обряд освячення довгоочікуваної новобудови.
У першу чергу вручив  пан Назаренко ордер та ключі від житла (до слова, вже повністю пристосовану до переїзду — з сучасним ремонтом) сім’ї героїчно загиблого у зоні АТО прапорщика Павла Дияка (на фото внизу).  
… Вшанували на урочистостях  пам’ять загиблих побратимів, вручили державні нагороди та відомчі відзнаки.
…Щасливі посмішки новоселів: і дорослих, і юних, і зовсім маленьких, щирі вітання почесних гостей, молитва до Всевишнього, Славень України, врочисте перерізання символічної стрічки… Незабаром ордери та ключі від власних чесно заслужених квартир у ще двох будинках, в яких наразі тривають будівельно-монтажні роботи, отримають й інші військовослужбовці академії, адже на квартирному обліку у закладі перебуває 286 родин, 70 з них – учасники АТО.