Подібні заходи для Європи не рідкість, в Україні відбувалися п’ять разів, а в Хмельницькому — вперше. В дворі обласної ради відбувся Духовний сніданок. Представники утвореної Духовної ради, до якої ввійшло 18 релігійних конфесій Хмельницького, очільники області, міста, управлінь і структур у такій неформальній обстановці обговорювали шляхи співпраці задля процвітання міста, області й країни в цілому.

Як і належить, розпочали з молитви «Отче наш», далі – виступи кожного з присутніх, періодично розбавлені піснями квінтету «Мікст». Голова Хмельницької духовної ради митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Української православної церкви Київського патріархату владика Антоній зазначив, що сьогодні Духовна рада, влада і силові структури разом з громадою єдині в молитві за нас усіх, і за Україну. «Конфесія християн міста вирішила об’єднатися в Духовну раду, аби загальні християнські потреби обговорювалися у спільноті, — розповів владика Антоній. — …Багато тисячоліть різні конфесії між собою ворогували, але тепер Бог дав можливість проявляти любов та єдність…».
«Такий формат спілкування влади, духовенства і суспільства заради розвитку і процвітання не лише міста та області, але й країни в цілому, є новим для міста, але не новим на рівні країни», – каже секретар Духовної ради Ростислав Кудін.
…І керманичі міста та краю, і представники різних релігійних конфесій переконані, що перший Духовний сніданок на Хмельниччині обов’язково стане доброю традицією надалі.