14 жовтня, під покровом Пресвятої Богородиці, всеукраїнська спільнота сказала «Стоп!» путінській агресії на території України.

Не залишилися осторонь і хмельничани. Близько сотні містян, учасників війни, представників влади та духовенства Київського патріархату зібралися на майдані Незалежності під гаслом «Stop Putin’s War In Ukraine» («Стоп війні Путіна в Україні»). За словами організатора заходу Валентини Базелюк: «Коли люди не спостерігатимуть байдуже, а діятимуть, — закінчиться війна. Ми хочемо жити в мирній прекрасній країні і вимагаємо, щоб не послаблялися санкції проти Росії, щоб наші чиновники, у першу чергу, згорнули бізнес з країною- агресором. Цей меседж адресуємо як верховній, так і місцевій владі. Люди виснажені війною, але якщо не згуртуються воєдино – зникне нація!». До об’єднання українців закликав і командир Чеченського добровольчого батальйону імені Шейха Мансура (цей підрозділ воює за Україну і складається переважно з чеченців, котрі емігрували з Росії після чеченсько-російського конфлікту — авт.) генерал Муслім: «Україна — могутня країна, але її народу не вистачає єдності. Тримайтеся за свою незалежність, за свою землю! На моїй батьківщині війна триває понад двадцять років. І всі ці роки укладаються угоди з Росією. Зрозумійте, перемир’я – це дуже умовно. Свого часу прем’єр-міністр Великобританії Вінстон Черчіль сказав: «Будь-який договір з Росією вартує стільки, скільки папір, на якому він був написаний». Ми знаємо ціну свободи — тому ми тут. Із звільнення України розпочнеться звільнення й інших народів».
Після мітингу, протягом якого всі бажаючі виходили до мікрофону й наголошували на важливості цілісності України, браку об’єктивності ОБСЄ, найшвидшого звільнення полонених українців і політичних в’язнів, активісти запалили свічки та поклали квіти до Стели пам’яті Героїв Небесної Сотні і учасників неоголошеної війни на сході України. На завершення колона рушила вулицями міста, вигукуючи: «Путін, геть з Криму та Донбасу!», «Ми — мирні люди, ми вимагаємо миру!», «Більше санкцій для Росії!», до Ангела Скорботи. Біля його підніжжя протоієрей Микола Катрич виголосив   «Молитву за мир в Україні».
До речі, цю акцію підтримали у багатьох країнах Євросоюзу, США та Канаді. Її учасники пікетували дипломатичні місії Росії, а також урядові будівлі у країнах проживання, щоб привернути увагу політиків і дипломатів до загострення ситуації на Донбасі.