Ледь вгамувався переполох від пережитого в Дунаєвецькому районі, як чума свиней дісталася Летичева. «У господарстві одного з жителів райцентру загинуло 8 свиней, ще 4 — працівники служби умертвили й спалили, — розповів в.о. головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Олександр Садов’юк. — Це домогосподарство розташоване неподалік від продовольчого ринку».

Коли отримали підтвердження на АЧС з Києва, оперативно було створено шість блокпостів. На допомогу першими прийшли фахівці прилеглих Старосинявського та Деражнянського районів, обласного центру, які доставляли дезрозчин, підсилювали роботу спеціалістами.
21 жовтня відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Хмельницькій обласній державній адміністрації, де визначено чіткий план дій з локалізації та ліквідації АЧС у Летичеві.
Загалом впродовж сорока днів у районі оголошено надзвичайний стан. У зону нагляду, крім Летичівського, увійшли населені пункти Деражнянського і Старосинявського районів.
Як відомо, у боротьбі з чумою іншого шляху, як спалювання тварин, не існує. Проте неподалік селища виявлено рештки свиней просто під відкритим небом. Отакої! Попри боротьбу зі страшним лихом, вочевидь, треба вести боротьбу і з хворобою свідомості окремих наших жителів...