Знакова подія для подільських поштовиків і філателістів відбулася 15 вересня цього року в Кам’янці-Подільському. У  залі Магдебурзького права Ратуші  в оригінальний спосіб відзначили 230-річчя від дня народження Устима Кармелюка  провели урочисте  спецпогашення художнього конверта з зображенням народного месника спеціально виготовленим одноденним  поштовим штемпелем.

На урочистості прибули  голова Хмельницької облдерж-адміністрації  Олександр Корнійчук, директор Хмельницької дирекції ПАТ «Укрпошта» Олег Хавронюк, народний депутат Володимир Мельниченко,  очільники міста і району та запрошені гості. Заспівом спецпогашення  стала доповідь   директора Кам’янець-Подільського державного історичного музею заповідника Олександра  Заремби  про неординарну постать  Устима Кармелюка. Неабияк  підсилила емоційність сприйняття  народного героя  театралізована  вистава.
— Спецпогашення  збереже  пам’ять про визначний день, навіки зафіксує його на конверті і розійдеться не тільки Україною, але й цілим світом. А ще ювілейні конверти з відбитком святкового штемпеля займуть почесні місця в колекціях філателістів та популяризуватимуть наш край, його багату історію, —  запевнив  Олег Хавронюк.
Голова облдержадміністрації  Олександр Корнійчук  також схвально оцінив цю подію і повідомив присутнім  про розробку нового туристичного маршруту, пов’язаного з Кармелюком. Він охопить, зокрема, Летичів, Кармелюкову гору в  Кам’янець-Подільському районі, Стару фортецю, в якій ув’язнювали Устима.
Олег Хавронюк  цього дня зробив подолянам  ще один подарунок —   дирекція  Укрпошти випустила  «Власну марку» із зображенням Старої фортеці як  філателістичний та індивідуальний сувенір. Приємно, що очільник  поштовиків області  так активно сприяє  популяризації  історичних надбань краю та  вчить берегти й  шанувати нашу минувшину.