Ще увечері він розмовляв по телефону з мамою і сестрою, сказав, що заступає в наряд,  а вночі ворожа куля підступно обірвала молоде життя. У квітні Якову Майданюку із села Сахни Летичівського району виповнився 21 рік. У липні він мав приїхати у відпустку і розписатися з коханою дівчиною Катериною. Проте… Боєць 14-ої окремої механізованої бригади загинув на блокпосту під час виконання бойового завдання.

Після закінчення восьми класів Голенищівського НВК 1-3  ступеня хлопець навчався у Хмельницькому спеціалізованому ліцеї-інтернаті поглибленої підготовки в галузі науки.   Затим закінчив Рівненський автодорожний коледж. На війну мужній юнак, справжній патріот пішов минулорічного липня добровольцем. І хоч відмовляли, казали, якщо на передовій батько, котрий  на той час уже тривалий час захищав нашу країну, то він може не йти… Батько з сином служили в одній бригаді.
Хлопця  характеризують лише позитивно: був справжнім воїном, розумним, щирим, завжди готовим допомогти, добрим, вихованим,  дуже хорошим.
Немає у світі ні слів, ні сили, аби хоч на йоту пом’якшити горе осиротілим батькам, сестрам, старенькій бабусі, нареченій, якій не судилося стати із коханим на весільний рушник.
Спи спокійно, Якове, не вмирають Герої!