Переробні підприємств області за перше півріччя купили в усіх категоріях постачальників 88,4 тисячі тонн молока, що на 17,4 відсотка менше, ніж за січень-червень 2017 року.

Причому закупка у сільгосппідприємств впала майже на половину — до 30,4 тисячі тонн, у господарствах населення — до 58 тисяч, повідомили в головному управлінні статистики у Хмельницькій області.
За якісним складом купленої молочної продукції в сільськогосподарських підприємствах переважало молоко першого ґатунку (60,6 відсотка), у господарствах населення — молоко другого ґатунку (94 відсотки).
Якщо відверто, то дивуватися зниженню обсягів заготівлі не варто. Річ у тім, що цьогоріч заготівельники платять за продукцію… менше, ніж торік. За даними статистики, середня ціна, за якою переробні підприємства приймали молоко, в січні–червні поточного року становила 5669,8 гривні проти 5808,6 гривні в першому півріччі минулого року. Така цінова політики, зрозуміло, не викликає в аграріїв особливого бажання вирощувати худобу та здавати молоко.
Також цьогоріч переробними підприємствами куплено в усіх категоріях постачальників 2,6 тисячі тонн живої ваги сільськогосподарських тварин, що на відсоток менше від  торішніх показників.
У загальному обсязі купівлі частка великої рогатої худоби становила майже третину, свиней — 70,7 відсотка.