16 березня, у зоні проведення ООС на Луганщині в місті Попасна загинув 38-річний Руслан Слісаренко, боєць 54-ої окремої механізованої бригади Збройних сил України, уродженець Деражні. Під час виконання бойового завдання чоловік отримав осколкове поранення в голову.

Його привезли у вівторок о п’ятій ранку до села Іванівці Барського району Вінницької області. Тут чоловік проживав з дружиною Юлею і двома синочками. Та і батько, хоч проживає у Деражні, хотів, аби хоронили саме там: поряд з могилою неньки. Життя – невблаганна річ. Зустріти героя приїхали деражнянці на чолі з очільниками міста, району, головою райдержадміністрації, військовим комісаром, волонтери із Благодійного фонду «Мир та добро». А в останній путь провели бійця-гранатометника вчора. Тепер його могила поряд з маминою.
«Того фатального дня, – розповідає голова Благодійного фонду «Мир та добро» Маріанна Сенчук, – Руслан ніс службу на позиції біля одного з хуторів Попаснянського району. Незадовго до опівдня бойовики розпочали обстріл. Один з осколків влучив у голову. На час загибелі бійця годинник показував 12.40. У жовтні, 9 числа, йому виповнилося б 38 років. Руслан оселився в Іванівцях після одруження. З дружиною Юлею виховували двох синів: Назару тринадцять, Владиславу – дванадцять років. Руслан заробляв на життя на заробітках. У 2016 році Слісаренко підписав контракт з 54-ю окремою механізованою бригадою...
Дуже болісно й важко переживає дружина загибель чоловіка. В Юлії рано померли батьки. Має двох братів, які працюють у Києві. Батько Руслана часто приїздить в Іванівці. Сумує за внуками. Буває, мати хлопчиків їде до Києва, сини залишаються з дідусем.
Голова села розповідав, що минулого року випадково зустрів Руслана у Барі, той на квітковому ринку купував цілий оберемок ромашок. Сказав: для Юлі...».