Коли митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський Православної церкви України Антоній (Махота) взяв у руки гітару, посмішка торкнулася вуст кожного присутнього у виставковій залі Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративного мистецтва.

Саме під музику відомої пісні канадського співака та композитора єврейського походження Леонарда Коена закінчився традиційний молитовний сніданок, що відбувся напередодні 28-ї річниці Незалежності України. Взявши гітару і співаючи «Алілуя», митрополит підвів щиру натхненну риску всьому зібранню, в якому взяли участь представники різних релігійних конфесій області, військові капелани, волонтери, представники влади, громадськості, бізнесу, Збройних сил України, Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, заступник голови обласної ради Валерій Лесков, т. в. о. голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко.
Такий захід у Хмельницькому відбувся вже вчетверте, а традицію ми перейняли в Сполучених Штатів Америки та в Європі. І цього разу духовенство спільно з присутніми за ранковим сніданком молилися за державу, народ, за пам’ять і сім’ї полеглих героїв, за Українську армію.
Кожен бажаючий висловлювався про майбутнє нашої країни, захист духовних, моральних цінностей, захист інституту сім’ї в Україні. Церква для народу була і залишається надією на захист не тільки від духовного зла. Тому ми також щиро молимося за армію, народ, за Україну, за дієздатне українське духовенство.