Не секрет, що за останні чотири роки лави Збройних сил України значно збільшилися військовослужбовцями за контрактом. Відтак гостро зросла проблема забезпечення їх житлом. Не оминула вона й армійців з міста над Смотричем.

Як поінформував виконувач обов’язків начальника Кам’янець-Подільського військового гарнізону підполковник Богдан Беркута, нині у 291 навчальному центрі, 48 інженерній бригаді, центрі розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України, кафедрі військової підготовки К-ПНУ імені Івана Огієнка, об’єднаному міськрайонному військкоматі несуть службу майже 1100 котрактників. Переважна більшість із них є учасниками АТО, ООС, бойових дій. Разом із тим багатьом із них через відсутність власного житла доводиться винаймати у місті квартири, жити в солдатських казармах радянського зразка.
І ось нарешті, як мовиться, крига скресла. Днями на території однієї з військових частин для військовослужбовців-контрактників 201 навчального центру Головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України здано в експлуатацію двоповерховий гуртожиток поліпшеного планування з просторими комфортними житловими приміщеннями.
– Замовником будівництва від Міністерства оборони України є Західне територіальне квартирно-експлуатаційне управління оборонного відомства, а спорудила перший у місті такий гуртожиток-красень, і слід відзначити, що всі роботи виконано досить якісно, на совість відома в Україні будівельна компанія «Поділля-Трансбуд», – зазначив під час нашої розмови майстер водоканалізаційного господарства квартирно-експлуатаційного відділу (м. Чернівці) Валерій Зелінський.
– По-іншому й бути не могло, і будували цей об’єкт як для себе, адже наші захисники давно заслуговують на гідні умови проживання, – наголосив генеральний директор будівельної компанії Володимир Мужило.
Володимир Петрович розповів, що будівництво велося за сучасними технологіями, основний акцент – на комфорт та енергоефективність.
День-другий, і 125 новоселів-контрактників обживатимуть нове помешкання. А на черзі – здача в експлуатацію двох інших гуртожитків поліпшеного типу на території військової частини по вулиці Суворова для армійців 48 інженерної бригади Головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України.