Нове про надання дозволу на застосування спеціального транзитного спрощення

Поліська митниця Держмитслужби повідомляє, що 12 серпня Уряд ухвалив постанову про надання дозволів на застосування спеціального транзитного спрощення, спільно розроблену Міністерство фінансів України, Держмитслужбою та експертами EU Public Finance Management Support Programme for Ukraine. Ознайомитись з документом можна за посиланням https://bit.ly/2PSjPJX

Цей документ є черговим кроком з виконання Україною зобов’язань, передбачених конвенцією про процедуру спільного транзиту та приєднання до нової комп’ютеризованої системи транзиту (NCTS). Постанова визначає порядок проведення митними органами оцінки (повторної оцінки) відповідності підприємства умовам для надання дозволу на застосування спеціального транзитного спрощення.
Також постанова затверджує 8 форм документів (https://bit.ly/2Y0onCA), які необхідно надати для отримання таких дозволів.
Прийняття постанови дасть змогу забезпечити:
— реалізацію норм закону щодо отримання дозволу на застосування спеціального транзитного спрощення;
— виконання Україною міжнародних зобов’язань та наближення національного законодавства до законодавства ЄС;
— визначення чітких правил щодо проведення процедури оцінки відповідності підприємства умовам для надання дозволу на застосування спеціального транзитного спрощення;
— скорочення матеріальних та часових витрат на здійснення митних формальностей щодо товарів, які переміщуються підприємствами, що отримали дозвіл на застосування спеціального транзитного спрощення.