У хмельницькому громадському транспорті в тестовому режимі почали працювати валідатори – пристрої, що зчитують/перевіряють дані, записані на електронних носіях. Це дозволяє громадянам, котрі мають право на безкоштовний проїзд, зручно пересуватись містом, використовуючи свій квиток.

Ще з лютого 2020 року управління праці та соціального захисту населення почало видавати такі електронні документи хмельничанам. Двадцять чотири з половиною тисячі квитків вже отримано, щоправда, під час карантину цей процес був призупинений, а нині відновлений. Хмельницька міська рада нагадує, що електронні квитки видаються громадянам безкоштовно та на підставі особистого звернення ще протягом двох місяців.
Оформити пільгові проїзні документи можна у  громадських приймальнях  управління праці та соціального захисту населення  за місцем проживання, або в  Центрі надання адміністративних послуг. До речі, в цих установах можна ознайомитись із переліком пільгових категорій, які мають право на безкоштовний проїзд. Для отримання електронного квитка  потрібні такі документи: паспорт громадянина України; індивідуальний податковий номер і документ, що підтверджує право на пільговий проїзд.
Крім того, за інформацією виконуючого обов’язки начальника управління транспорту і зв’язку Сергія Шепурева, змін у порядку і розкладі руху міського транспорту з початку нового навчального року не передбачається, оскільки Кабінет Міністрів не послабив карантинні обмеження. Тож управління проводить активні переговори з автоперевізниками щодо збільшення кількості транспорту у пікові години, аби школярі та учнівська молодь могли дістатися до навчальних закладів.