Шепетівські поліцейські нагородили семикласника, учня  Шепетівського НВК № 3 Іллю Блажевича, який самотужки намагався затримати злодія, котрий вкрав велосипед його друга.

Першого вересня, коли в усіх школах святкують День знань,  Ілля Блажевич побачив, як невідомий чоловік стрибнув на велосипед марки «Куртіз»  його друга Івана Лукашука і поїхав у напрямку залізничного вокзалу. Не зволікаючи, ані хвилини, хлопець сів на свій велосипед і помчав навздогін за зловмисником, проїхавши метрів чотириста, крадій все ж зник за рогом одного з будинків,  Ілля втратив напрямок пошуку, але швидко повідомив про подію батьків Івана, котрі й викликали поліцію. Завдяки спостережливості пильного семикласника правоохоронці склали детальний портрет підозрюваного, якого затримали по гарячих слідах.

Подяку від Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області  шепетівському школяру  вручили – виконуючий обов’язки начальника Шепетівського відділу поліції Володимир Рой, старший інспектор сектору кадрового забезпечення Андрій Савчук та інспектор сектору ювенальної превенції Ольга Семенюк.

Від імені поліції Володимир Рой висловив слова вдячності школяреві за сміливість і пильність, бо це допомогло правоохоронцям  розкрити правопорушення, також поліцейський сказав, що його вчинок є прикладом не лише для дітей, а й для багатьох дорослих, він подякував метрі хлопчика за гідне виховання сина і висловив припущення, що в майбутньому Ілля Блажевич може стати офіцером поліції.

А юному шепетівчанину поки що подобається трудове навчання, біологія, історія, а щодо професійного вибору у своєму житті він ще не визначився, хоч і планує навчатись в 10- 11 класах ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, що діє в його рідній школі –  Шепетівському навчально-виховному комплексі № 3 імені Натана Рибака.  

Чоловік, якого затримала поліція, виявився неодноразово судимим за тяжкі злочини, ведеться слідство.