Жертвоприношення та магічні ритуали зберігаються серед людей і донині.

Як повідомляє BBC, чоловіка, котрий намагався пронести пакунок з відрубаною головою дитини в законодавчий орган  Уганди, арештували прямо біля воріт парламенту країни. Двадцятидворічний Джозеф Нувашаба зараз утримується в управлінні карного розшуку,  і поки не відомо, що саме угандієць збирався робити з цим пакунком, бо за попередньою інформацією він голову купив.

Водночас поширено інформацію про те, що в неділю в Масаці, на південному–сході від столиці Кампали, пропала дитина, дещо пізніше там знайшли обезголовлене тіло.

Згодом слідчі з’ясували, що голова, яку вилучили у Джозефа Нувашаби, належала дитині віком від п’яти до восьми років, і зараз досліджують, чи не є вона частиною знайденого тіла.

Наразі не відомо, для чого в парламент несли голову, група «Парламентський контроль Уганди», яка наглядає за діяльністю законодавців, стверджує, що молодик ніс цей пакунок спікерці парламенту Ребецці Кадазі. Associated Press зажадав у неї пояснень, та офіс парламентарки відмовився коментувати подію.    

Наприкінці двадцятого і на початку двадцять першого століття по Уганді прокотилася хвиля викрадень та вбивств дітей. Вважається, що частки дитячих тіл використовують в магічних ритуалах, зокрема у частини населення існує переконання в тому, що закопана дитяча голова у фундаменті будівлі обов’язково принесе успіх у бізнесі. Незважаючи на те, що Уганда підписала Африканську хартію прав людини та народів, яка забороняє жертвоприношення дітей, окремі випадки мають місце й донині.