Через необхідність дотримання карантинних вимог День рятівника відзначали цього року дещо в «урізаному форматі», але свято вийшло не менш зворушливим.

 Представники обласної, міської влади, волонтерських організацій, просто і водночас натхненно висловили щирі слова подяки бійцям пожежної охорони за їхню працю, щоденну готовність прийти на допомогу людям. Хвилиною мовчання згадали тих, хто не повернувся з бойових виїздів, а тому бажали службовцям ДСНС «сухих рукавів», маючи на увазі те, щоб не було біди і пожежні рукави не качали воду, рятуючи від вогню державне чи приватне майно, рятуючи життя.

Заслужені нагороди отримали двадцять вісім рятувальників, зокрема серед відзначених були й ті, хто несли службу в зоні операції об’єднаних сил, ті, хто гасив пожежі у Чорнобильській зоні.

 – Майже за дев’ять місяців в області сталася тисяча сто пожеж, врятовано сто двадцять людей у різних ситуаціях, майже дві тисячі боєприпасів часів Другої Світової війни знешкоджено тільки на території Хмельниччини, тож працівники  Державної служби з надзвичайних ситуацій недарма отримують свою зарплату, – розповідає заступник начальника управління ДСНС у Хмельницькій області Андрій Козак. – Єдине – шкода, що вони не завжди можуть приділяти достатньо уваги власним сім’ям. Але керівництво Хмельницького управління ДСНС спільно з особовим складом звертає увагу й на життєві потреби підлеглих, цього року соту квартиру отримали наші рятівники в новобудовах, такого, на жаль, немає більше ніде в Україні.

Як зазначив посадовець, для потреб рятувальників за останні п’ять років придбано сорок шість одиниць сучасної пожежно-рятувальної техніки та обладнання на загальну суму понад сто сорок мільйонів гривень завдяки співфінансуванню уряду, місцевої влади і всіх органів місцевого самоврядування. Завдяки турботі з боку держави пожежники отримують сьогодні гідну зарплату за свій труд, тому завжди готові врятувати і допомогти.