Сили спеціальних операцій Америки мають намір отримати нові літальні апарати з надзвичайними можливостями.

Ведення бою в сучасних «електронно-інформаційних» умовах невеликими оперативно-тактичними групами вимагає нових підходів. Це чітко усвідомлюють в США, і керівництво збройних сил працює на випередження, ставлячи ВПК (підприємствам військово-промислового комплексу) завдання щодо створення озброєння, яке матиме перевагу в певних бойових умовах. Зокрема командування ССО планує отримати літальні апарати, котрі замінять V-22 Osprey, такі машини мають бути значно швидшими. Перший політ Osprey виконав ще у березні 1989 року, а 2008-го Пентагон уклав контракт на постачання 167 конвертопланів, у 2018 замовили ще 78, чотири з яких попросила Японія. 

Передбачаючи таку необхідність на ринку озброєнь, Bell Helicopter ще 2013 року анонсувала свій V-280 Valor, а зараз тривають його практичні випробування. Втім технічні показники нової машини ненабагато перевершують  Osprey, тому, за словами командувача ССО США генерал-лейтенанта Джеймса Слайфа, спецназ чекає на машину футуристичну за технічними можливостями, і військових можна зрозуміти, бо безпілотні літальні апарати, міні-ЗРК, складають реальну загрозу спеціальним силам. Виконання особливих оперативних завдань вимагає й особливого технічного забезпечення, і товар цей штучний, бо, порівнюючи кількість конвертопланів (понад дві сотні) і, скажімо, радянсько-російських вертольотів Мі-8 (понад 12 000), зрозуміло, що ціна за одиницю бойової машини при масовому виробництві значно нижча, ніж штучна. Та американці заплатять, бо спецпризначенці можуть нанести такий удар, який за ефективністю можна зрівняти з ударом полку, дивізії, чи як переворот у Афганістані – армії.  Але пропозиції поки немає.

На території області СV-22  Osprey можна було спостерігати під час навчань 352-го авіакрила ВПС США спільно з військовими 8-го полку спецназу України.