П’ятнадцять  військовослужбовців Центру розмінування Командування сил підтримки Збройних сил України, що дислокується у Кам’янці-Подільському, днями   повернулися зі спеціального курсу підготовки в Німеччині.

Заступник начальника Центру з морально-психологічного забезпечення підполковник Богдан Беркута розповів, що цей навчально-тренувальний курс проходив з метою обміну досвідом між військовослужбовцями Бундесверу та фахівцями Збройних сил України задля практичної підготовки вітчизняних висококласних спеціалістів за відповідними програмами армій країн — членів НАТО.
Як зазначив Богдан Олегович, спецпідготовка з питань знешкодження мінно-вибухових пристроїв тривала два тижні у місті Штеттен-ам-Кальтен-Маркт. Навчально-тренувальний курс став продовженням співробітництва між Німеччиною та Україною в зазначеній сфері. Вперше спеціальний курс  розмінування фахівці з Бундесверу провели в Кам’янці-Подільському у 2016 році.
Під час перебування  у Німеччині   українські сапери ознайомилися зі спеціальною технікою та обладнанням армії ФРН, пройшли курс спільних стрільб (G-38, P8) та цикл спеціальних навчань. Військові приділяли найбільшу увагу відпрацюванню спільного вирішення поставлених завдань, а також спроможностей із злагодження дій задля подальшого поглиблення двостороннього військового співробітництва, оскільки попередню домовленість про проведення у 2021-2022 роках низки спільних українсько-німецьких навчально-тренувальних курсів уже укладено. Спецпідготовка буде проходити на територіях обох країн.
Довідково: 143-й Центр розмінування  — військова частина у підпорядкуванні  Командування сил підтримки  Збройних сил України,  єдиний  у нашій країні  призначений для підготовки  спеціалістів із розмінування  як для  Збройних сил,   так і для інших силових структур України.