Такий строк отримав житель Тернопільщини за те, що намагався дати хабара.

Ще у жовтні 2018 року тернополянин, намагаючись повернути арештований у нього автомобіль (який ніби використовувався у злочинній діяльності), запропонував слідчій Красилівського відділу поліції винагороду «за сприяння» у вирішенні цієї проблеми. Але представниця правоохоронного органу про цю пропозицію повідомила своє керівництво, тож за вказаним фактом розпочали кримінальне провадження і невдаху схопили під час передачі цієї «премії».

«Відповідно до вироку суду застосовано спеціальну конфіскацію у власність держави коштів неправомірної вигоди», – йдеться у повідомлені прес-служби Хмельницької облпрокуратури, тобто – спеціально конфісковано $100, крім решти майна також конфіскованого за рішенням суду. У повідомлені прокуратури нічого не сказано щодо «злочинної діяльності», через яку забрали злощасний автомобіль.  Судячи з інформації, напевно, за «злочинну діяльність» не судили, а судили за $100. Чому ж тоді вилучали авто?

Це рішення Феміди викликає двоякі почуття, бо, з одного боку, «ловлять всіх», і кожен має знати, що навіть дріб’язок береться до уваги, а з іншого – чи «садять всіх» і особливо на який термін? Вочевидь, напрошується давно відома аксіома національного судочинства – красти мало не можна, бо «дадуть» багато. Доречно  пригадати нещодавній випадок із головою Харківського окружного адміністративного суду Ольгою Панченко, яка  намагалася «дати» $3000 хабара. Ясна річ, українцям цікаво буде знати – скільки для прикладу отримає вона?  Чи буде настільки ж зрячою «сліпа» Феміда?