Нещодавно висадили в центрі Старої Синяви до 477-ї річниці від дня її заснування працівники структурних підрозділів селищної ради та комунального підприємства «Старосинявський комунгосп». Уже традиційно третій рік поспіль у рамках акції «Я люблю Стару Синяву!» висаджують квіти біля пам’ятників та меморіалів селища. Тож цьогоріч 100 кущів хризантем різних кольорів прикрасили чимало клумб, і вже наступного року вони розростуться й забуяють наповну.

До прикладу, минулої осені висадили майже 200 кущів хризантем, а вже навесні цього року — 90 кущів петуній, плетючі настурції та низькорослі жовті і бордові чорнобривці, фіалки посіяли на клумбах біля Меморіалу Слави, пам’ятників ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції, Героям війни на сході України, афганцям, а також Матері і дитини. Прекрасні квіти цвістимуть аж до перших заморозків — це гарний приклад для наслідування, адже є своєрідним виявом поваги й шани до всіх жителів краю, які ціною власного життя прагнули для своїх наступників кращого майбутнього.
Тож залишається сподіватися, що не підніметься рука нищити таку красу — бо це наруга не лише над квітами та тими, хто їх висаджував, а наруга над пам’яттю тих, біля кого вони тепер цвітуть.