Японська автомобільна компанія Honda оголосила про те, що, починаючи з 2022 року, припиняє виробництво своїх автомобілів  в Європі з двигунами внутрішнього згорання.

Про це пише The Times, посилаючись на автовиробника з країни, де сходить Сонце. Японці повідомляли раніше, що припинять випуск автомобілів із дизельними та бензиновими двигунами наприкінці двадцять п’ятого року, але, зважаючи на сучасні потреби ринку, Honda  скорегувала своє рішення. Найближчими тижнями в салонах, що знаходяться у Великій Британії, будуть інтенсивно розпродувати автотранспорт цього автовиробника, який працює на нафтопродуктах, та акцентуватимуть увагу покупців на гібридних версіях – CR-V та Jazz або повністю електричних Honda «Е». Найбільш непривабливими для європейського споживача стали авто із дизелями, за інформацією британської спільноти виробників та продавців автомобілів (SMMT), у поточному році продали всього 209 тисяч авто, і це більш ніж удвічі менше, ніж минулого, 2019-го.

Нині в Сполученому Королівстві  частка дизельного транспорту скоротилася до сімнадцяти відсотків, в той час як чотири роки тому вона складала майже п’ятдесят.