Працівники Волочиського відділення поліції під час збуту чергової дози Метадону затримали тридцяти дев’ятирічного жителя одного із сіл району. 

Правоохоронці також  задокументували декілька інших фактів збуту ним наркотичних таблеток. Варто нагадати, що Метадон напівсинтетичний наркотичний лікарський засіб, заборонений в усіх країнах світу через високу смертність та пришвидшену наркозалежність, він – один з найбільш розповсюджених засобів вуличної наркоманії і ломка від нього триваліша ніж від інших опіатів, передозування дуже небезпечне. Негативна дія на організм проявляється загальмованістю, сонливістю, зниженням частоти дихання, аж до повної зупинки дихання. Вперше синтезований в 1937 році в Німеччині на вимогу Гітлера як тимчасовий знеболюючий засіб для німецьких солдат.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Розслідування триває. Вирішується питання про оголошення чоловікові про підозру та обрання йому запобіжного заходу. Наразі він затриманий в порядку дії  статті 208 Кримінального процесуального кодексу.