«Gard Energy Ride», – сто кілометрів веломарафону  територією Національного природного парку «Бузький Гард», що на Миколаївщині понад річкою Південний Буг, здолали енергетики із Нетішина.

Назва марафону поєднує в собі декілька понять: Gard (Гард) – заповідне урочище понад Бугом,  та Energy Ride – енергетична їзда. Зрозуміло, що «енергетичну» їзду демонстрували енергетики з усієї країни, оскільки серед організаторів марафону Южно-Український енергокомплекс, громадські організації: «Асоціація територій зони спостереження АЕС України», «Українське ядерне товариство», організація молоді ЮУ АЕС, а також профспілки ЮУ АЕС та Енергоатома.

Перший такий веломарафон пройшов у зоні де розташована Южно-Українська АЕС. Серед учасників від ВП ХАЕС провідний інженер служби надійності, ресурсу і продовження експлуатації Микола Степанюк, слюсар енергоремонтного підрозділу Василь Кочегаров, інженер електроцеху Олександр Гаврик, інженер служби фізичного захисту Олег Гей, та представниця цеху теплової автоматики і вимірювань Олександра Жебель. У цьому спортивному святі взяли участь понад 250 спортсменів-аматорів. Крім працівників всіх атомних станцій України, в заїзді змагались велосипедисти з Києва, Одеси, Дніпра, Львова, Рівного, Миколаєва, Кропивницького, Вознесенська.

Стартував веломарафон на майданчику Ташлицької ГАЕС, траса пролягла через сім сіл розташованих неподалік станції, там знаходились контрольні пункти для огляду та ремонту велосипедів, а також на цих пунктах енергогонщики могли  вгамувати голод і спрагу.

Найкращий результат від команди ХАЕС показав Олег Гей, який подолав дистанцію за 4 години 58 хвилин, а перемогу святкували більш досвідчені спортсмени Антон Пустовіт із Світловодська та Надія Коломієць із Харкова.