Господарський суд Хмельницької області зобов’язав недобросовісного землекористувача сплатити на користь Кам’янець-Подільської міської ради 850 тисяч гривень за безпідставно несплачену орендну плату за використання земельної ділянки, котра знаходиться у комунальній власності.

Судовий розгляд відбувся за позовом Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури, під час якого встановлено, що з 2004 року фізична особа-підприємець є власником газової автозаправочної станції у м. Кам’янці-Подільському.  Рішенням міської ради власнику нерухомості було затверджено проект землеустрою щодо відведення вказаної земельної ділянки, однак, всупереч вимогам законодавства та рішенню органу місцевого самоврядування, з того часу правовстановлюючі документи, що посвідчують право користування землею площею більше 1 га, так і не були оформлені, ділянка використовується безоплатно. Через це бюджет територіальної громади недотримує значні кошти, що і стало підставою для захисту прокурором інтересів держави у суді.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Олександр Гончар, відповідно до рішення суду з відповідача на користь Кам’янець-Подільської міської ради підлягає стягненню близько 850 тисяч гривень.