Посадовець Хмельницького військкомату постане перед судом за одержання хабаря та доведення підлеглого до спроби самогубства.

За процесуального керівництва військової прокуратури Хмельницького гарнізону направлено до суду обвинувальний акт стосовно одного з керівників Хмельницького об’єднаного міського військового комісаріату (ч. 2 ст. 369-2, ч. 2 ст. 120, ч. 4 ст. 426-1 КК України). За даними слідства, вказаний посадовець обвинувачується в отриманні 1500 доларів США неправомірної вигоди за сприяння у визнанні громадянина непридатним до проходження військової служби. Окрім того, цей же підполковник, користуючись своїм службовим становищем та званням, упродовж січня 2018 – червня 2019 років систематично давав незаконні вказівки молодшому сержанту, який перебував на посаді водія, – отримувати від хмельничан конверти із грошовими коштами, через що згодом між чоловіками виник конфлікт. Як наслідок, підлеглий отримав від офіцера численні погрози фізичної розправи щодо нього та його родини.

Перебуваючи під впливом психологічного насильства, молодший сержант вирішив покінчити життя самогубством, нанісши собі численні різані рані.

Досудове розслідування вказаному у кримінальному провадженні здійснювало Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Хмельницькому, оперативний супровід – Управління Служби безпеки України в Хмельницькій області.