Кам’янець-Подільський міськрайонний суд змусив місцевий відділ поліції розпочати розслідування та внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості, котрі містяться в позовній заяві Михайла Посітка щодо погроз фізичною розправою.

 Боротьба за крісло мера цього історичного міста набирає нових обертів, нещодавно один з кандидатів, а саме представник ВО «Свобода» Михайло Посітко, звернувся в  Кам’янець-Подільський відділ поліції  ГУ НП Хмельницькій області із заявою про те, що у переддень місцевих виборів під час телефонної розмови з Євгеном Гєсєлєвим останній  висловлював на його адресу «словесні погрози фізичною розправою, а також приниження честі та гідності». Тим не менш, як передає Vdalo.info, відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч.1 ст.129 КК України (погроза вбивством) правоохоронцями не були внесені до ЄРДР, а заяву розглянули в порядку дії закону про звернення громадян.

В ухвалі суду від 2 листопада, копію якої Посітко оприлюднив у Facebook, йдеться про те, що суд задовольнив його скаргу на бездіяльність працівників поліції та зобов’язав їх протягом двадцяти чотирьох годин з моменту внесення відомостей до ЄРДР розпочати досудове розслідування.

На сьогодні Михайло Посітко посідає друге місце в перегонах маючи 35,46% голосів кам’янчан, попереду  Володимир Мельниченко – 40,47% голосів.  Другий тур виборів на посаду міського голови у Кам’янці-Подільському виборів відбудеться 15 листопада.

Згідно інформації наведеної кам’янецьким інтернетресурсом з посиланням на проміжні результати виборів 25 жовтня, до Кам’янець-Подільської міської ради нового скликання проходять шість політичних сил. Найбільше мандатів отримує ВО «Свобода», найменше – «Рідне місто» і «За конкретні справи».

На даний час міській територіальній виборчій комісії залишається опрацювати результати лише кількох дільниць, котрі суттєво не вплинуть на розстановку сил у раді.

Таким чином, за попередніми підрахунками, Кам’янець-Подільська міська рада складатиметься з:

  • ВО «Свобода» – 11 депутатів(перший номер – Михайло Посітко)
  • «Слуга народу» – 8 депутатів(перший номер – Сергій Ведерніков)
  • «Європейська солідарність» – 6 депутатів(перший номер – Василь Кобильник)
  • «За майбутнє» – 5 депутатів(перший номер – Майя Гурська)
  • «Рідне місто» – 4 депутати(перший номер – Валерій Гордійчук)
  • «За конкретні справи» – 4 депутати(перший номер – Андрій Конюшенко)