Двокімнатну квартиру для 23-річного юнака-сироти придбали у місті Волочиську.

Нещодавно на засіданні комісії з використання у 2020 році субвенції з Державного бюджету на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, яку очолює заступник міського голови Галина Мельник, розглянуто пакет документів та ухвалено рішення щодо перерахунку коштів з рахунку одного з дітей-сиріт на рахунок власника квартири. Житло для хлопця придбали відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку та умов надання у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа». Цей документ дає право на отримання державної субвенції дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківського піклування та особам з їх числа, які перебувають на соціальному квартирному обліку, та особам до досягнення ними 23-річного віку.
Сьогодні на обліку при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради для поліпшення житлових умов  перебуває 16 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.
На придбання житла для цієї категорії дітей виділено субвенції з Державного бюджету на суму 2319792 гривні. Кошти забезпечать придбання квартир чотирьом дітям (кожній дитині по 579 948 гривень).
Кошти державної субвенції для чотирьох дітей пільгової категорії надійшли на рахунок управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради. Далі вони перераховуються на рахунок кожній дитині-сироті, згідно з їхніми заявами, але придбати житло ця особа може лише з погодження міської комісії.
Наразі ще троє дітей вишукують житло.
У цьому їм допомагають фахівці міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, де вони перебувають на обліку до 23-річного віку.