Валовий збір зерна в області склав 4,1 мільйона тонн при середній врожайності 66 центнерів з гектару, що є одним з найкращих результатів в Україні.

 

Агроформування області обмолотили зернові культури на площі 615 тисяч гектарів, це 100% усіх засіяних площ. Станом на 15 грудня поточного року завершено збирання кукурудзи на зерно, валове виробництво цієї культури становить майже 2,6 мільйона тонн при середній врожайності 95 центнерів з гектару. Також із пізніх культур завершено збирання сої, її намолочено понад 328 тисяч тонн на площі 131,5 тисяч гектарів при врожайності 25 ц/га. Соняшник обмолочено на площі 170 тис. га, загальним обсягом понад 560 тис. тонн з врожайністю 33 ц/га, цукрових буряків накопано майже 1 мільйон тонн при середній врожайності 410 центнерів.

Аграрії засіяли озимі культури під урожай наступного року. Посіяно по понад сто 

Аграрії засіяли озимі культури під урожай наступного року. Посіяно понад сто дев’яносто чотири тисячі гектарів озимих зернових культур, що становить 81% до запланованих обсягів: озимої пшениці на площі сто вісімдесят дві тисячі гектарів; озиме жито на трьох тисячах, озимий ячмінь висіяли на 9,3 тис.га.

На площі 67 тисяч гектарів завершено сівбу озимого ріпаку, це 116% до наміченого. Недосів озимих зернових культур урожаю 2021 року планують компенсувати за рахунок збільшення площ сівби ярих культур.

Також триває підготовка до наступного сільськогосподарського сезону, господарства накопичують матеріально-технічні ресурси, здійснюються роботи по догляду за посівами озимих культур та підготовку ґрунту під сівбу ярини. Наразі вже виорано 94% площ зябу.