Велику увагу розвитку фізичної культури та спорту приділяють у обласному центрі, крім спортивних майданчиків та побудови нових фізкультурних комплексів, за видатні результати місто підтримує хмельницьких переможців і матеріально.  

В сесійній залі міської ради Олександр Симчишин зустрівся зі спортсменами та тренерами, які мають особливо високі здобутки і тому у прийдешньому році отримуватимуть премії і стипендії міського голови.

«Як і обіцяли раніше, з січня 2021 року кількість преміантів та стипендіатів, як серед спортсменів, так і серед тренерів зросла з 15 до 20, збільшилась також і сума виплат. 

Підвищену стипендію міського голови у розмірі 10 000 грн отримуватимуть троє спортсменів: Марина Бех-Романчук, Ольга Полюк та Дмитро Чумак. Всі інші будуть отримувати щомісячні премії та стипендії на рівні прожиткового мінімуму.  Цьогоріч ми виділили 1,4 млн. грн», - сказав Олександр Симчишин.

Також започаткували винагороди спортсменам, які посіли призові місця на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу і Європи, винагороди отримають і тренери, які їх готували.

В міському бюджеті окремо закладено кошти на виплату матеріальної допомоги для підготовки до Олімпійських ігор, сума виплат складає 75 тисяч гривен для спортсмена-олімпійця.

Минулого року загальна сума фінансування фізичної культури та спорту склала 50 млн грн. Це утримання та фінансування ДЮСШ міста, фінансова підтримка фізкультурно-спортивного товариства «Україна», фінансування спортивних заходів, в тому числі підготовка та участь в обласних та всеукраїнських змаганнях, виплата стипендій і премій. Фінансуються і командні види спорту, у 2020 році кошти з казни міста отримали:

- Футбольний клуб «Поділля» - 3,45 млн грн;

- Регбійні клуби "Поділля" і «Буревісник» - 480 тис. грн;

- Гандбольні клуби ХНУ, ДЮСШ №1 - 540 тис. грн;

- Баскетбольні клуби «Хмельницька Політехніка» (чоловіча та жіноча) - 1,7 млн грн;

- Волейбольні клуби «Новатор» (чоловіки і жінки) - 2,4 млн грн;

- Футзальний клуб ДЮСШ №1 (жінки, вища ліга) - 55 тис. грн;

- Спортивний клуб «Сокіл» (чоловіки, Екстра –ліга. Дитячі команди, 3 вікові групи) - 1,085 млн грн.