Правоохоронці вважають що при проведені ремонту ЦНАПу «переплатили» 210 тисяч гривень.

Як повідомляється на сайті відомства, Хмельницька обласна прокуратура оскаржує результати публічної закупівлі на суму 7,5 млн грн.,  які були здійснені з метою  проведені капітального ремонту центру надання соціально-культурних та адміністративних послуг на території колишнього Славутського району.

У липні минулого року за результатами відкритих торгів між сільською радою та фізичною особою-підприємцем укладено договір про закупівлю, відповідно до якого останній взяв на себе зобов’язання виконати роботи загальною вартістю 7,5 млн грн. Але прокуратура наголошу про те, що під час тендерної процедури замовником відхилено більш вигідні пропозиції решти учасників, хоч запропонована ціна інших суб’єктів господарювання була меншою на 210 тисяч грн.

Такими діями сільською радою, як розпорядником бюджетних коштів, обмежено конкуренцію, створено умови для неефективного використання бюджетних коштів, порушено принципи максимальної економії та ефективності закупівель.

«Реагуючи на виявлені порушення та стаючи на захист інтересів держави, Хмельницька обласна прокуратура у судовому порядку вимагає визнати рішення про визначення переможця та укладений із ним договір недійсними», - повідомляє начальник управління представництва інтересів держави у суді обласної прокуратури Андрій Гаврилик.

На даний час позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області, до рішення суду громада не називається.