Рік від року хмельничани поводяться більш охайно на вулицях міста святкуючи Різдво чи Новий рік, та й комунальні служби справляються зі своїми обов’язками. Та, щоб покращити культуру поводження з відходами «святкової епопеї», працівники «Спецкомунтрансу» мають додаткові прохання до жителів обласного центру.

Як ведеться на сайті міської ради, після святкування Нового року та Різдва на вулицях міста з'являється велика кількість пожовклих і обсипаних ялинок, але підприємство «Спецкомунтранс» пропонує усім більш раціонально підходити до утилізації святкових атрибутів, що на свята тішили хмельничан.

Працівники підприємства збирають зелені деревця, викинуті мешканцями після вят та відвозять на міський полігон твердих побутових відходів, де їх переробляють за допомогою деревоподрібнюючої машини на дрібну щепу і далі використають для опалення приміщень. Тому «Спецкомунтранс» просить всіх

дотримуватися вимог правильної утилізації натуральних ялинок:

- не обмотуйте дерево скотчем;

- зніміть усі ялинкові прикраси;

- не викидайте ялинку у контейнер, а ставте поруч.

Крім того, представники офісу проєкту «Розумне довкілля. Хмельницький», звертають увагу на те, що дуже  важливо аби дерево не містило жодних дротів, цвяхів та інших предметів, які можуть пошкодити спеціальну установку.