Обласна прокуратура домоглася скасування права приватної власності на землю, яку оцінюють у понад 18 мільйонів гривень

За результатами розгляду позову Хмельницької обласної прокуратури судом прийнято рішення про скасування державної реєстрації права приватної власності на 310 гектарів землі, розташованої на території Летичівського району.

Працівниками цього правоохоронного органу встановлено, що ці ділянки із 1995 року на праві колективної власності належали агрофірмі, яка згодом реорганізувалась у товариство. Попри те, що за таких умов вказані землі підлягають розподілу органом місцевого самоврядування між колишніми членами сільгосппідприємства або ж передаються у комунальну власність, правонаступником агрофірми вдалось зареєструвати право власності на них за собою.

 Тож, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, та проводячи роботу із захисту інтересів держави в сфері земельних відносин, Хмельницька обласна прокуратура відреагувала на таке порушення і тепер відповідно до ухвали суду землі вартістю понад 18,6 млн грн мають бути передані у розпорядження місцевої територіальної громади.